equip(o) actual

L’equip de BamBú cia de teatre no és estàtic, sinó que constitueix una plataforma de persones que treballen en els diversos projectes que van naixent i, per tant, és un equip que es va renovant en funció de les necessitats artístiques i de les inquietuds de l’equip.

El equipo de BamBú cia de teatre no es estático, sino que constituye una plataforma de personas que trabajan en los distintos proyectos que van naciendo y, por lo tanto, es un equipo dinámico, que se renueva en función de las necesidades.

Creació(n) i direcció(n): Carla Torres Danés.

Actor(e)s: Eladio Herranz F., Bernat Renau, Natàlia Roig Olivart, Carla Torres Danés, Carme Vives Regàs, Cristal Barreyro Díaz.

Actrius/Intèrprets de llengua de signes (Actrices/Intérpretes de lengua de signos): Mireia Isal Serna, Mireia Angulo Antúnez.

Músic: Pol Oñate.

Tècnic de llums i so (Técnico de luces y sonido): Pol Segura.

Disseny d’il·luminació (Diseño de iluminación): Pol Segura / Xavier Alabart.

Escenografia: Xavier Alabart.

Audiovisual(e)s: Pol Segura, Sarah Renau, Xavier Alabart.

Logotip, fotografia i disseny gràfic de cartells (fotografía y diseño gráfico de carteles): Júlia Garcia Font.


CARLA TORRES DANÉS -direcció-

DSC_1411

(Barcelona, 1984).

Diploma en High Education in Theatre Studies (2007-2011) per Rose Bruford College-University of Manchester i Grau en Educación Social per la Facultat Pere Tarrés-Ramon Llull (2011-2015). S’ha format en art dramàtic al Col·legi de Teatre, entre d’altres i des del 2005, en Voice Craft, any que es diploma en Doblatge per l’Escola de Doblatge de BCN. El 2007 estudia direcció i dramatúrgia a Eòlia i des de la primera infància fins el 2011 rep formació en dansa (clàssic, jazz, claqué) a Rosita Mauri, Laura Mas i Roseland, entre d’altres. Actualment segueix l’itinerari Beckett de formació a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia – Sala Beckett (Bcn) amb Albert Lladó, Victoria Szpunberg, Esteve Soler (dramatúrgia), Jordi Prat i Coll, Gloria Balaña (direcció).

En teatre, com actriu fa algun musical de petit format i també obres de text com Anna, de Marc Torrecillas, Nines russes (una versió de Les tres germanes de Txèkhov) Blaurosaverd cia. de teatre, Cafè-Teatre Llantiol; dorms? BamBú cia de teatre. Festival Stripart, Nau Ivanow i Podria ser…, direcció: Roger Pera, Microteatre Bcn. Dirigeix I Capuleti e i Montecchi, de Vicenzo Bellini, Cia. Taller d’Òpera, Teatre de St. Boi de Llobregat; Stan & Owski de Jordi Pérez, Cia. Sargantana, Festival MAV i escriu Podria ser…, dorms?, El mirador de les paraules que no puc dir, Suzanne i Carrousel.

Des del 2005 treballa d’actriu de doblatge en català i castellà de nombroses pel·lícules i sèries (consultar eldoblaje.es), se’n poden destacar algunes com: La brújula dorada, Star Wars: Clone WarsUno para todasHannibal, Ozarc, Una serie de catastróficas desdichas, Stranger Things, Todo es una mierda, The Innocents.

L’any 2014 engega el projecte BamBú cia de teatre (.org), una companyia amb actors amb i sense diversitat funcional i que integra l’accessibilitat en la dramatúrgia, amb la qual ha dirigit sis muntatges i n’ha escrit tres: Anònim venecià, dorms?El mirador de les paraules que no puc dir i Suzanne, que han estat en gira des d’aleshores (Nau Ivanow, Sala Beckett, Mercat de les Flors). També és co-creadora amb Sarah Renau del curtmetratge La isla inalcanzable (2016), produït per la mateixa cia, seleccionat pel Festival International Du Film sur le handicap (Cannes) i guanyador de Cortos en femenino de mujeres cineastas de España 2016.

Actualment exerceix de docent de Treball Social a la Facultat Pere Tarrés-URL i és ponent en diversos festivals i esdeveniments d’arts escèniques i de caire social (Festival Simbiòtic, Festival Stripart, Festival 10Sentidos, CEESC…).

Engega el projecte de BamBú cia. de teatre amb la profunda convicció que l’art i la cultura són indispensables per a la transformació personal i social.


POL OÑATE -músic-

pol-bin.jpg(Barcelona, 1987)

Ja de ben petit va estar en contacte amb la música participant en una coral des dels 4 anys, però no va ser fins la adolescència quan va començar a tocar el piano. Als 18 anys va decidir formar-se com a músic professional començant els seus estudis a Terrassa i poc després, al Taller de músics de Barcelona, sent els seus professors Ramon Civit,-piano clàssic- Roger Mas i Joan Diaz –piano jazz- Joan Chamorro, entre d’altres.

Al 2011 viatjà al Brasil per continuar els seus estudis i allà va aprendre d’importants músics com Hermeto Pascoal, Sizâo Machado, o Eloisa Fernandez. Actualment cursa tercer curs de grau superior de piano jazz al conservatori del Liceu.

A nivell professional té experiència en diferents camps com a pianista, arranjador, director musical, productor i compositor. De tota la seva producció en destaquen la direcció musical de set espectacles de teatre musical entre els anys 2003 i 2008, els arranjaments i la codirecció musical del projecte “Ho ha vaiao vist” el qual va actuar en el Festival Internacional Jazz Terrassa l’abril del 2011; la producció, direcció musical i composició compartida del disc Amars cançons d’amor i mar el febrer de 2016 del projecte Oasi al Mar el qual colidera amb la cantant Gemma Carreras, i amb qui llançarà properament el disc Els mars del sud del qual es arranjador i director musical. En tots aquests projectes ha estat també el pianista.

En Pol entra a Bambú el juliol de 2016 amb ganes d’aportar un punt de vista diferent i contribuir al projecte.


JÚLIA GARCIA FONT -fotografia i disseny gràfic-

Julia 2

(Barcelona, 1991)

Graduada en Belles Arts , en l’especialització de Fotografia i dibuix, per la Universitat de Barcelona (2013) i Màster en Disseny Gràfic a la Bau (2015). Compagina els estudis amb la col·laboració en diferents projectes artístics i culturals. L’any passat va realitzar la seva primera mostra fotogràfica -EXHIBIT- al centre Golferichs-espai Català Roca- juntament amb altres artistes.

La seva participació com a fotògrafa i dissenyadora gràfica de BamBú cia de teatre és per ella un repte i una oportunitat d’aprendre del treball de l’equip i del funcionament d’un món tan apassionant com és el del teatre. A més, considera que el caràcter que defineix aquest projecte, el fa especialment enriquidor i interessant.


CRISTAL BARREYRO DÍAZ -actriu-

CRISTAL BARREYRO copia

(Barcelona 1986)

Diplomada en Musical Theater Integrated Program (2008-2010) per AMDA (the American Musical and Dramatic Academy) a Nova York (USA).

Va començar la seva formació professional com actriu i cantant als 20 anys a Eòlia ESAD de Barcelona, després de sis anys fent teatre amateur.Rep classes de veu amb diferents professors (Alicia Ferrer, Txell Sota, entre d’altres) i cursa els dos nivells de la tècnica Estill Voice Training “Voicecraft”. La seva activitat professional se centra en el doblatge; des del 2010 participa en el doblatge en català i castellà de pel·lícules i sèries, la major part de les quals es troben llistades a eldoblaje.com.

El seu debut teatral va ser al 2012 en el paper de Zeitl al musical “El violinista a la teulada”, dins del programa “Viu el teatre!” del Teatre Poliorama de BCN amb la companyia de Teatre del Cercle. Ex-membre del cor de noies Cantabile (2010-2014), finalista del concurs de TV3 “Oh happy day”; amb qui va representar “Life, la vida en cançons” al SAT, entre d’altres localitzacions i espectacles.

Des del 2011 fins al 2015 ha treballat, també, com a professora d’anglès a Kids&Us, amb qui també ha impartit classes de teatre (Kids&Theater) i ha fet d’actriu en les “Story Times” en biblioteques, llibreries i fires de carrer.


ELADIO HERRANZ FRÍAS -actor-

Eladio Herranz

(Badalona, 1973)

Estudia interpretació al Col·legi del Teatre de Bcn i inicia estudis a l’Institut del Teatre de Terrassa i a la Facultat de Psicologia de la UB, interromputs per causa d’un accident de tràfic que li provoca una discapacitat física, fent servir des d’aleshores una cadira de rodes. Graduat finalment en Psicologia per la Universitat Ramon Llull (1994-1998), Màster en Psicopatologia Infantojuvenil a la URL (2003) i Postgrau en Trastorns de l’Aprenentatge a l’Institut Superior d’Estudis Psicològics (2006). El 2013 participa en un taller intensiu de teatre a L’Estruch de Sabadell a càrrec de C. Bigorra i el 2014 fa el Curs pràctic d’Escriptura de Teatre Musical d’Eòlia a l’SGAE, amb J.L. Bozzo i J. Vives.

Treballa des del 1998 a l’Europa International School de St. Cugat del Vallès com a psicòleg, centrat en l’etapa de Secundària, i com a coordinador del Gabinet Psicopedagògic a totes les etapes. En el món del teatre treballa entre el 1994 i 2002 com a director i dramaturg en diversos muntatges escolars i universitaris (URL i a ESADE) i com a il·luminador a l’obra Foc ràpid i al musical Un deu per cent ho som al Sant Andreu Teatre. El 2009 presenta el programa cultural i de varietats La Rampa, magazine emès online en directe a discapacitat.tv. Durant el 2011 i 2012 actua a l’obra El sexe dels àngels (dir. E. Corral) en una gira per Catalunya i a la Sala Muntaner. L’any 2014 actua a La última pirueta a la Nau Ivanow (dir. C. Bigorra). És també autor de teatre, una de les obres programada al Festival GREC l’any 1997, i d’una pàgina de Facebook de poesia breu (Poesia de la Insinuación).

La seva participació com a actor a BamBú cia de teatre és per ell una enriquidora tasca, compartint amb aquesta companyia la seva reivindicació de la diversitat com a riquesa i el reconeixement de les persones amb capacitats diferents.


CARME VIVES REGÀS -actriu-

(Calella de la Costa, 1964)FullSizeRende2r

Diplomada en Magisteri, llicenciada en Filologia catalana i postgrau de Correcció en llengua catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva vida professional està centrada en l’ensenyament, des del 1996 fa classes de llengua als Jesuïtes del carrer Casp, ha impartit alguns cursos al Consorci de Normalització Lingüística i ha fet classes de dicció a joves que es preparaven per ser actors.

Des de petita els pares li fan viure el món del teatre amateur, coneix els clàssics i això li desperta tant l’amor per la llengua com la passió pel teatre. El festeig amb el món de la interpretació és constant, el 1996 fa un curs de doblatge a l’escola MK3, durant tres anys (2011-2013) fa un Crèdit de teatre al col·legi Casp per a alumnes de secundària i des del 2014 rep classes de Voice Craft.

La seva incursió a BamBú cia de teatre li permet fer d’actriu, viure l’expressió interpretativa des d’una altra posició i conèixer diferents maneres d’entendre aquest món. En definitiva, aprendre i créixer.


MIREIA ISAL SERNA -intèrpret de llengua de signes-

DSC_1417

(Barcelona, 1993).

Grau en Traducció i Interpretació -anglès i llengua de signes catalana- a la Universitat Pompeu Fabra (2015). Durant la seva formació universitària va realitzar un Erasmus a la University of Roehampton (Londres), ha format part de l’Observatori de Neologia de la UPF i del Taller integrat de Periodisme a la redacció de la Centrencada interpretant en llengua de signes els informatius setmanals. Ha col·laborat en esdeveniments de Rosa Sensat, de l’Exporecerca Jove i del Casal de Sords de Barcelona com intèrpret de llengua de signes i d’anglès. Actualment treballa com a intèrpret de llengua de signes per a empreses d’interpretació i per a FESOCA. També treballa al Casal de Sords de Bcn com a intèrpret i secretària.

La seva col·laboració com a intèrpret de llengua de signes i audiodescripció a BamBú cia. de teatre és la seva primera experiència en el món de les arts escèniques.


MIREIA ANGULO ANTÚNEZ -intèrpret de llengua de signes-

(Barcelona, 1984)

Grau en Llengües Aplicades amb especialització en llengua de signes catalana (LSC) i anglès per la Universitat Pompeu Fabra (2011-2014). Intèrpret de Llengua de signes catalana des del 2005. Comença a treballar per la FESOCA i per ASOCIDE com a intèrpret. L’any 2009 funda En6 signes i serveis, scp empresa d’intèrprets de llengua de signes orientada a resoldre les necessitats de la Comunitat Sorda i fomentar la formació entre ambdues comunitats (sorda i oient). durant els 10 anys de professió treballa com a voluntària, intèrpret i tallerista en centres de barri, associacions de persones sordes com ara el Casal de Barri Bac de Roda- Poblenou (2010-2014) i el Centre de Persones Sordes del Maresme  (2008-2010), així com, també de professora a la Universitat de Barcelona impartint un curs a Els Juliols de la UB (2010). Actualment, treballa com a mediadora per la Fundació ONCE en l’Atenció a Persones Sordcegues (FOAPS) amb persones sordcegues pluridiscapacitades (PSC).

Apassionada de la música, del teatre i de l’art en general ha trobat en BamBú cia. de teatre l’oportunitat de conèixer noves habilitats que contribueixen a fer el teatre més accessible i inclusiu.


ELENA PUIG I RAM-intèrpret de llengua de signes-

Elena.jpg

(Barcelona, 1972)

Tècnica superior en Interpretació de Llengua de Signes (CEIR 2011). Treballa com a intèrpret de llengua de signes per a empreses d’interpretació i en diferents àmbits: adminstratiu, sanitari i principalment educatiu dins el món universitari, havent realitzat també serveis puntuals per a Fesoca.

La seva iniciació a les arts escèniques, sempre des de la vesant de la llengua de signes, ha estat de la mà del cantautor Carles Andreu amb la interpretació de “La indignadura del Dragó Conga” (Nau Ivanow, gener 2012) i Tabaqueria de Fernando Pessoa (Heliogàbal, juny 2012).

Posteriorment realitza una nova col.laboració amb la cantautora i productora cultural Alba Tor interpretant diferents peces de l’”Auto-Kabaret: cosas que nunca harías” (Abril-Maig 2015)

El contacte amb Bambú cia de teatre s’estableix a les #JornadesBambú, i des d’aleshores d’ençà, no ha deixat de col.laborar: com assessora de Llegua de Signes Catalana al “Mirador de les paraules que no puc dir” i actualment interpretant en llengua de signes a “Suzzane”.


ANNAMARÍA “PANDZA” PAREDES  – intèrpret de llengua de signes-

fotoanna2.jpg(Barcelona, 1991)

Graduada en Belles Arts (2013) i com a tècnica guia-intèrpret de llengua de signes catalana i espanyola (2015).

Simultaneament, estudià disseny de videojocs, ja que és un àmbit que li hipnotitza, i en el qual col·labora amb diversos estudis creant dissenys de personatges i gràfics. A banda dels jocs, també dibuixa com a il·lustradora en contes, novel·les, o encàrrecs varis. I treballa com a guia-intèrpret de LS a la Universitat de Barcelona i en serveis ordinaris.

Però els seus interessos són infinits, ja que una cita amb la que és defineix és la de Jaques Cousteau que diu “Ser feliç consisteix en aprendre i maravillar-se”, i per això sent admiració i curiositat per descobrir tot allò que ens rodeja, i que ha de ser gaudit de mateix manera per totes les persones que habitem aquest planeta, per això, el seu principal objectiu es ajudar en el trencament d’estigmes i barreres, i que tots ens diguem simplement “persones”, sense afegir-hi cap etiqueta més.

Formar part de BamBú és haver trobat una familia amb qui compartir filosofia de vida i objectius socials i culturals de transformació activa.


BERNAT RENAU -actor-    

DSC_1368

(Barcelona, 1988).

Graduat en Interpretació a l’escola el Plató de Cinema de l’Hospitalet de Llobregat (2010-2013). Ha treballat recentment en qualitat d’actor secundari a diversos llargmetratges com Barcelona 92 i en curtmetratges com Discúlpame, A Day Hike i Sin mirar atrás, enregistrats entre el 2013-2014. En teatre ha treballat amb la companyia “Art-Scénico” des de 2012 fins l’actualitat en l’adaptació de l’obra Arsènic per compassió de Jonathan Kesselring, interpretant dos personatges i fent d’ajudant de direcció. Recentment ha protagonitzat el curt Dissidents (dir: X. Alabart), guanyador del 2n premi de Curts Ràpids a  Creu Coberta (2015).

La seva participació com actor de BamBú cia. de teatre és un repte interpretatiu a la recerca de nous recursos comunicatius.


NATÀLIA ROIG OLIVART -actriu-

DSC_1370

(Lleida, 1983).

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona (2005) i Màster en Tecnologies accessibles per als serveis de la societat de la informació per a UOC (2010). Ha treballat, entre d’altres, al Centre de documentació de l’ONCE (institució en la qual està afiliada) i, des del 2008 i fins l’actualitat, treballa en l’atenció a l’oient a Catalunya Ràdio i TVC (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals). Des de petita, ha estimat la literatura i la cultura en general, i per això ha format part d’entitats culturals com clubs de lectura i grups de teatre locals. Com a persona amb discapacitat visual total sempre ha mostrat un interès i una sensibilitat especial en temes d’inclusió social. Per això, ha format part de grups inclusius on ha pogut mostrar el valor d’altres capacitats diferents.

La seva incursió com a actriu de BamBú cia. de teatre confirma, una vegada més, el seu compromís social i cultural.


XAVIER ALABART -disseny d’il·luminació/escenògraf-

 FotoCarnet BN(Barcelona, 1989)

Estudia Imatge a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (2007-2009), completa els seus estudis a l’Escola d’Art i Superior de disseny Serra i Abella en Fotografia Artistica (2009-2011). Realitza cursos de Producció Musical i Màstering de la mà de Cristobal Saavedra (2010). Titulat com a Guia d’activitats físico-esportives en el Medi Natural (2013). Des del 2011 treballa com a fotògraf i realitzador freelance i participa en exposicions fotogràfiques col·lectives en espais com la Galeria Setba (BCN 2011) o FineArt Igualada (2012) entre d’altres. També participa en la realització, il·luminació o direcció de fotografía de projectes audivisuals, dirigint peces de ficció i documentals de creació pròpia  “Res més”(Barcelona, 2009), “Smiriti House”(Nepal, 2013), “Discúlpame”(2014) i “Dissidents”(2015), guanyador del 2n premi de Curts Ràpids a  Creu Coberta. com a fotògraf i creador sempre treballa entre l’audiovisual i la fotografia com a mitjans d’expressió artística, amb una actitud ferma de consciència crítica i estètica. Actualment treballa com a cap tècnic a la Sala Atrium de Barcelona (2014), submergint-se de ple en la il·luminació teatral i la creació escènica de proximitat.

Ha dissenyat la il·luminació de: “La fórmula de la felicitat”, d’Anna Maria Ricart, Atrium 2015, “Anònim venecià” BamBú cia de teatre, 2015, “Coses Nostres”, de Ramon Madaula, Atrium 2015.

La seva participació com a dissenyador d’il·luminació  i escenògraf de BamBú cia. de teatre és per ell una manera diferent de donar llum a un projecte en el que creu i una oportunitat per la recerca de nous mitjans d’expressió artístics. www.xavieralabart.com


POL SEGURA TOMÀS  disseny d’il·luminació/tècnic/audiovisuals

Pol Segura(Igualada, 1991).

Graduat en Cinema i Audiovisuals per l’escola El Plató de Cinema (2010-2013). Durant els estudis descobreix la seva passió pel departament de fotografia, on realitza les seves pràctiques com a meritori d’elèctric a la segona temporada de la sèrie “Polseres Vermelles”. També ha treballat a diversos projectes, tant en videoclips, publicitat o curtmetratges, com a cap d’elèctric o elèctric, com ara videoclips “I am the law” o “young and reckless” de Sak Noel. Actualment participa a “Rooms”, un projecte de web sèrie com a director de fotografia. La seva participació a BamBú cia. de teatre com a tècnic li permet ampliar els seus coneixements en el món de l’il·luminació i a més creu en la transformació social que defineix el projecte.


Sarah Renau – audiovisuals-

Sarah Renau.jpg(Barcelona, 1988).

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra al 2010. Durant els estudis es va decantar per la direcció i producció de ficcions. Com a Treball de Fi d’Estudis va realitzar el Curtmetratge “Fuga”. Va ser meritòria de pràctiques com a Auxiliar de Producció durant el rodatge de la pel·lícula “La Mosquitera” produït per Eddie Saeta. També va obtenir una beca Erasmus per cursar Estudis Cinematogràfics a la Universitat Paris Diderot on va descobrir la seva passió per la crítica i l’anàlisi de films. Arrel d’això va fundar un magazine online de crítica cultural culturaenmasa.com on publica periòdicament articles d’opinió.

D’ençà a dirigit i produït diversos curtmetratges, entre ells destaca “Lapsus” una comèdia lingüística rodada a París amb les Beques de la Fundació France Télévision. També a treballat a Londres i Myanmar (antiga Birmània), viatge del qual va sortir un documental sonor “Myanmar Sounds” i diverses exposicions fotogràfiques sobre el país.

La seva participació a Bambú Cia. de Teatre es consolida amb la realització i edició del Teaser de l’obra “El Mirador de les paraules que no puc dir” després de ser la primera exposant del Niu de Bambú amb una sèrie de fotografies anomenada “Una mirada al Myanmar”.


 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s