El mirador de les paraules que no puc dir

CARTELL_ELMIRADOR_NOV.jpg

El mirador de les paraules que no puc dir és una obra de creació pròpia que incita a qüestionar-nos com un món envaït d’altes tecnologies per a la comunicació, és també un món envaït per la soledat i el desig de comunicar-se de debò. Una reflexió sobre el nostre món, el món d’avui, les pors i els límits del llenguatge i de la comunicació. Una oda a l’esperança que en la soledat intrínseca de l’ésser humà, no estem sols. 

Sinopsis: Dos personatges (X i Z) amb problemes de comunicació i d’integració en el món es troben en un mirador d’una gran ciutat, on sempre havien cregut estar sols. Sempre fins avui, que descobreixen la presència de l’”altre” i permeten que la comunicació existeixi sense adonar-se’n. Amb un inici poc afortunat per part d’un d’ells, que espia l’altre, aniran descobrint que en realitat senten el mateix, que estan sols, i que van al mirador a refugiar-se i a confrontar-se amb les seves pròpies limitacions; aquesta descoberta els unirà i canviarà el rumb de les seves vides, tal i com ho fan totes les persones que, segons la llegenda japonesa del fil vermell, són unides temporalment per viure una intensa història.

Muntatge: Posada en escena accessible per a persones amb discapacitat visual o auditiva mitjançant una veu en off per a l’audiodescripció d’accions que incideixen directament en la comprensió de l’obra, i de dues actrius que fan tota la funció en llengua de signes, encarnant als personatges protagonistes, de manera que l’obra transcorre alhora en llengua oral i llengua de signes.

La música, la il·luminació, l’escenografia i el llenguatge audiovisual són elements que sumen llenguatges en aquesta posada en escena que, tant per forma com per contingut, convida a una reflexió sobre el metallenguatge.

Fitxa artística:

Gènere: Comèdia dramàtica.

Guió i direcció: Carla Torres Danés.

Actors (llengua oral): Cristal Barreyro Díaz i Eladio Herranz Frías.

Actrius (llengua de signes): Mireia Angulo, Mireia Isal Serna.

Actor veu en off: Pep Ribas.

Disseny d’il·luminació i espai sonor: Pol Segura Tomàs.

Realització audiovisuals: Sarah Renau i Pol Segura Tomàs.

Edició audiovisuals: Sarah Renau.

Escenografia: Xavier Alabart.

Fotografia i disseny de cartell: Júlia Garcia Font.

Assessorament llengua de signes catalana: Elena Puig Ram.

Tècnic: Pol Segura Tomàs.

Durada aproximada: 70 minuts.

“El mirador de les paraules que no puc dir” – Teaser from BamBú cia de teatre on Vimeo.

Microteaser-El mirador de les paraules que no puc dir from BamBú cia de teatre on Vimeo.

 

 

14.jpg

Anuncis